By

Vreau o casa mica…


Îmi doresc o casă mică, cochetă, dar bine organizată, cu multă verdeață în jurul ei. O visez deja, mă plimb prin grădina ei, citesc o carte într-un fotoliu pufos sau pregătesc masa pentru cei dragi în bucătăria ei primitoare. Mi-am propus să le arăt frumusețea caselor micuțe și celor din jur, care visează la case uriașe, dar care apoi nu se bucură decât de două-trei încăperi. Așadar începem de astăzi pseudo-proiectul “Frumusețea caselor mici” :)

Am întâlnit în ultima vreme multe persoane care vor să își construiască o casă sau s-au apucat deja de construcție și m-a surprins un lucru legat de acest subiect. Faptul că nu își punea (aproape) nimeni problema optimizării și organizării spațiului. Desigur că toți spuneau că vor X camere, Y băi, Z terase, dar dincolo de împărțirea aceasta clasică, nimeni nu privea dincolo de denumirile încăperilor. Poate că acest lucru se datorează și comunicării deficitare cu arhitecții, dar eu cred că înainte să ne apucăm de o casă trebuie să analizăm foarte bine modul în care vom locui acolo. Să pornim de la toate acțiunile pe care vrem să le facem în casă, toate obiectele pe care vrem să le folosim (și nu mă refer la decorațiuni) și apoi să conturăm un plan pentru casa respectivă. Știu că pare logic, dar se pare că prea puțini oameni pornesc de la ideea asta.

În plus, unul dintre motivele pentru care eu m-aș muta la casă ar fi să mă bucur mai mult de natură, nu de camere mai mari. Vă invit să reflectați asupra acestei idei (care pe mine mă macină de ceva timp) și să îmi spuneți și părerea voastră. Acestea fiind spuse, m-am gândit ca de acum înainte să vă prezint multe case micuțe, dar cochete, cu speranța că o să inspire pe cineva :)

Căsuța de mai jos are 57mp și mie mi se pare perfectă! Da, e cât un apartament. Doar că atunci când ieși pe ușă te întâmpină pădurea.. Proprietarii au ales să folosească doar alb, gri și lemn natur, casa devenind astfel foarte luminoasă și părând mai mare decât este de fapt. E un truc grozav pentru casele mici – folosiți o singură culoare sau tonuri ale aceleiași culori. Dacă optați pentru monocromie, atunci puteți să vă jucați cu texturile materialelor folosite.

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mpCasa este în formă de L și are un living room, o bucătărie, o baie, două dormitoare și o verandă. Livingul e unul foarte spațios, în timp ce bucătăria este micuță și compactă, cu toate că include și un loc de luat masa. Mie îmi place mult și dușul din baie – ușile se pot strânge pentru mai mult spațiu.

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mp

O micuta casa scandinava, 57mpSursă foto: www.maklarringen.se

Miss Happy
About me

Enjoying the simple things.

YOU MIGHT ALSO LIKE

2 Comments

Adriana Gherghisan
Reply 29 August 2015

Este foarte frumos ce vad aici la tine. Eram in cautare de case mici, si asa am dat de blogul tau. Multumesc pentru ce impartasesti cu noi :)

Vlad
Reply 27 October 2017

Si eu vreau o casa mica dar interior Art Nouveau

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *